TV4-nyheterna

Valkampanjen

onsdag 1 september 2010

Kloka ord från Göran Skytte

Göran Skytte beskriver samarbetet i vänsterblocket så väl. För det är precis så som han beskriver det. Både Socialdemokraterna och Miljöpartiet behöver varandra och Vänsterpartiet är ett nödvändigt ont för chansen att få majoritet och makt.

Problemet är att det inte finns någon bra och naturlig plats för Miljöpartiet. Alliansen behöver dem inte för att få majoritet och dess främsta språkrör är alldeles för liberal för att det ska funka att regera med vänstern.

Fast i Botkyrka funkar det som bekant inte av andra skäl. Där är MP'arna inget annat än förklädda sossar och då är det inte så besvärligt med politiken. Alla är överens. Makten är viktigare än miljön....

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag satt och läste er folder jag fått tag i från er utdelning vid stationen i Tumba. Era åsikter känns relevanta, men en sak förstår jag inte.

    Hur är en röst på ett alliansparti en röst på Reshdouni, förre detta miljöpartist? Ni har tydligen kommit överens med allianspartierna i kommunen att driva vissa frågor, men med vilket mandat? Utan Reshdouni i kommunalfullmäktige kan han väl inte driva sina frågor?

    SvaraRadera
  2. Hej Möller!

    Kul att höra att du tycker våra åsikter är relevanta.

    Vilken utmärkt fråga! Bra att du ställde den. Det är säkert fler än du som ställt sig den.

    Det är kommunfullmäktige som väljer de ledamöterna som ska ingå i de olika nämnderna. För att vara valbar till en nämnd krävs att man fyllt 18 år senast på valdagen och att man är folkbokförd i den aktuella kommunen.

    Det är alltså inget krav att man ska stå på något partis lista till kommunfullmäktige. Det är inte ens ett krav att man ska vara medlem i ett politiskt parti.

    Vi inledde tidigt förhandlingar med allianspartierna om ett framtida samarbete mellan dem och Ardavast Reshdouni. Eftersom de är måna om att ta tillvara på hans kompetens och erfarenhet har de lovat att han ska få behålla sin post som ordförande i miljö- och hälsovårdsnämnden om Alliansen får majoritet efter valet. Det blir med stor sannolikhet även så att han behåller vissa andra uppdrag han har nu även i fortsättningen också. Under samma förutsättning förstås.

    Det är alltså förklaringen till att en röst på Alliansen är en röst för Ardavast Reshdouni.

    SvaraRadera